Home

Media Zone

Video's

Vandaag is het dus rusten geblazen voor de atleten. Een ideaal moment om bij te tanken, de nodige kwaaltjes op te lappen en het wegparcours te gaan verkennen. Met 6 gouden, 6 zilveren en 3 bronzen medailles hoeft er weinig psychologische ondersteuning te gebeuren bij onze landgenoten. We kenden op de afsluitende relays een ongeloofelijk scenario.

Met deze adrenalinestoot waren ook de Zandvoordse medewerkers gedreven om alle accomodaties te verplaatsen naar het wegparcours. Nachtwerk leidde ook hier tot een collectief sterke prestatie.

Tijd voor een korte recap : Italië blijft uiteraard de te kloppen natie. Met 34 medailles blijven ze ongeveer op schema om hetzelfde aantal plakken te behalen als vorig jaar. Duitsland (meisjes/dames) en België (jongens/heren) strijden voor de tweede plaats in de medaillestand. Voor de 'French connection' een ontgoochelende eerste deel van dit E.K.

Uiteraard zijn er de forfaits van Guyader en Pelloquin,...  maar één gouden medaille ? Met nostalgie blikken ze wellicht terug op de tijd waar ze in strijd lagen met de Italianen wat aantal gouden plakken betreft. Er waren uiteraard ook sprankelende prestaties van onze Noorderburen, de Spanjaarden en zeker ook de Portugezen. Oostenrijk en Zwitserland dichten verder de kloof met de toplanden.

Voor wie aan de pistewedstrijden wat ontrekkingsverschijnselen overhoudt, kan nu reeds de video's van de zondagfinales bekijken.

Share/Save

Medals 2009

Italy 36 19 16 71
Belgium 13 12 7 32
Germany 10 14 11 35
Netherlands 4 11 7 23
France 3 5 15 23
Spain 1 3 5 9
Portugal 1 1 3 5
Austria 0 1 2 3
Switzerland 0 1 1 2
Denmark 0 0 1 1

See the latest video

Watch video
Junior Ladies - Marathon

Partners

Partners EURO 2009

Share/Save