Home

Media Zone

World Games : 500m sprint

Onze landgenoten Wouter Hebbrecht, Ferre Spruyt en Kwinten Tas hebben zondag op de laatste dag van de skeelercompetitie op de Wereldspelen in Kaohsiung de schiftingen van de 500 meter niet overleefd.

Voorbereiding
Voor Wouter Hebbrecht alvast een fikse ontgoocheling. De tweevoudig Europees kampioen 200 m tijdrijden op de weg en 300 m tijdrijden op de piste had zich tot doel gesteld medailles te halen op deze Olympische Spelen voor niet-olympische sporten. Uiteindelijk werd zijn zesde plaats in de finale van de 300 meter zijn beste resultaat. Volgens coach Deroo is deze mindere prestatie van onze landgenoten mede te verklaren door het feit dat de ondergrond van de 200 meter lange piste zodanig glad is, dat de atleten er weinig grip op hebben. Daarnaast zijn er de zeer korte bochten. "Twee vaststellingen waar we niet omheen kunnen en die onze landgenoten niet gewoon zijn waardoor ze echt benadeeld werden. Daarnaast is het zeer frustrerend om steeds te moeten opboksen tegen atleten als de Colombianen en de Taiwanezen die trainen en leven als echte profs." Coach Deroo wanhoopt echter niet: "Komende weken worden in Oostende de Europese kampioenschappen georganiseerd. Deelnemen aan deze Wereldspelen was er zeer goede voorbereiding. Ik ben ervan overtuigd dat ze er zullen staan".

Lange afstandspecialist Ferre Spruyt, die geregeld deelneemt aan marathons, en Kwinten Tas, die ook op de langere afstanden aan zijn trekken komt, waren aanvankelijk niet voorzien om deel te nemen aan de 500 meter, maar uiteindelijk kwamen ze toch aan de start. "Nu we hier toch zijn hebben we niets te verliezen op deze afstand. Je weet maar nooit" aldus coach Roland Deroo. Holsbekenaar Spruyt was na afloop nog overtuigender dan ooit: "Geef mij maar de lange afstand. Drie rondjes en gedaan. Pff, niets voor mij". Voor de 22-jarige Kwinten Tas, die voor het eerst deelneemt aan deze Wereldspelen, was het vooral de bedoeling ritme en snelheid op te doen met het oog op het EK in zijn thuishaven Zandvoorde. (belga/sps) 
In het algemeen liet de Rollersport een goede indruk na tijdens de World Games. Vooral het sterke presteren van de lokale helden liet de pers niet onberoerd. Publiciteit, spanning en sensatie... Waren dit (één van) de laatste deelnames van de Rollersport tijdens de World Games ? Op weg naar de Olympische Spelen...

Share/Save

Medals 2009

Italy 36 19 16 71
Belgium 13 12 7 32
Germany 10 14 11 35
Netherlands 4 11 7 23
France 3 5 15 23
Spain 1 3 5 9
Portugal 1 1 3 5
Austria 0 1 2 3
Switzerland 0 1 1 2
Denmark 0 0 1 1

See the latest video

Watch video
Junior Ladies - Marathon

Partners

Partners EURO 2009

Share/Save